torstai 18. heinäkuuta 2013

Angry Birds -housut ja pitkikset

Poika on hoikka ja pitkäjalkainen. Kauppojen hyllyiltä on lähes mahdotonta löytää sopivia housuja. Name It:n hoikkien mallisto pysyy päällä, jos on kiristyskumpparit. Niillä ei mene liian ruttuun, et voi vielä käyttääkin niitä pöksyjä. Me&I toimii tavallisesti kanssa, lähinnä niiden kiristysten ansiosta, sielläkin pitää katsoa, ettei ole leveä malli. P.o.P:n vaatteissa löytyy kans joskus sopivaa. Mutta kuosit ei ainakaan tänä vuonna miellyttäneet pikkuherraa.

Kesäkuussa siivosin vaatekaappia, ja totesin, ettei meillä oikein ole pitkiä housuja. Shortseja voi käyttää vuositolkulla, kun ei ne kapeaksi jää. Siivotessa keräsin shorteista alle 100 cm koot pois. Niissä ei onneksi lahjekaan jää liian lyhyeksi :) Pitkien housujen ongelma on, että nilkat vilkkuu.

Käytiin yhdessä ensin kangaskaupassa. Pikkumies bongasi lähes neonvihreän samettitrikoon. Hintaa 17,90€/m Eurokankaassa. Ok, ostettiin se ja tilaukseen tuli paita. No, ei se samettitrikoo kovin hyvin pojalle paidaksi asetu ja se kaapin tilanne oli tosiaan niukka housuissa, kohtuullinen paidoissa. Kyselemättä enempää, tein housut.

Kaavaa piirtelin ensin Ottobren numerosta 1/2008. Mittailin ja totesin, että jeps leveä ja lyhyt. Vertailussa oli Me&I:n Terryknickerssit 122/128 kokoisena. Kavensin lahkeita sekä etu- että takakappaleesta noin 5cm ja lisäsin lahkeeseen noin 6 cm pituutta. Edelleen housut jäi leveämmiksi kuin vertailupöksyt, mutta ei valtavasti. Vyötärölle tein 3 kuminauhakujaa ja mittasin pojan vyötärön perusteella. Lahkeensuuhun laitoin myös kuminauhan. Valmiit housut miellyttivät malliltaan, mutta tiukka komento tuli, että Angry Birdsit näihin pitää saada, ehkäpä kankaan possunvihreän värin innoittamana? Kokeilin aplikointia, ja totesin, että ei oo mun juttu ainakaan ilman kaksipuoleista tukikangasta. Antassu myi mukavaan 1,50€ hintaan silitettäviä Angry Birds -kangasmerkkejä, joten kliks.


Pitkikset syntyivät Facebookin Kangashamstereista löytyneestä ribbitrikoosta. Hintaa oli muutaman euron verran. En muista enää tarkalleen. Kaavana hyödynsin samaista 1/2008 Ottobren legginssikaavaa. Sitäkin piti toki kaventaa ja pidentää, mutta vähemmän, yhteensä kavennusta viitisen senttiä lantiolta ja pituutta parisen senttiä taisin lisäillä. Poika on sitä mieltä et ei tykkää, mutta luulen et ne löytyy jalasta kuitenkin kun pakkaset koittaa. Kangas on ihanan pehmoista ja joustavaa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kapeat raidat osuivat täsmälleen takana kohdalleen ja edessäkin melkein. Joustava kangas ei kyllä ommellessa tähtäämistä helpota..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti