torstai 18. heinäkuuta 2013

Lapsen tuolin uusi ilme

Poika on saanut mummilta lahjaksi jokunne vuosi sitten lasten nojatuolin. Se on sinänsä kiva, kun on sopivan kokoinen ja ilmeisen mukava istua. Tuolin ongelma on kuitenkin ollut sen ulkonäkö.. Edelleen lapsille on usein tarjolla samoja värejä kuin 80-luvulla, sinistä ja punaista. Serkkutyttöjen tuloit ovat kirkkanpunaiset, meillä tummnasininen. Tumman sinistä ei meillä ole sisutuksessa missään muualla. Ja kun muutenkin kaikki on sillisalaattia, ei tämä paranna asiaa..


Kuvassa istuinosa on vähän huonosti ja vaahtomuovipehmusteet on jo mittauksen alla. Tajusin, että kuvan ennen projektia olis varmaan aika kiva..

Toissapäiväinen Ikea-reissu toi uuden kankaan myös tähän. Palalaarin uutuus Stockholm-kankaasta on sopivan jämäkkää ja miehekästä, olematta liian testosteronintäyteistä. Se sopii myös uusiin sohvatyynyihin, joista postaan, kun ehdin. Taustaksi päätyi vanha luonnonvalkoinen lakanakangas. En muista mihin olen sitä ostanut aikanaan, mutta sitä marinoituu edelleen jokunen metri kangasvarastoissa. Muistan kyllä, että ostin sen Eurokankaasta hintaan pari euroa metri. Stockholm on normaalihintana 9,99€/metri, ei siis paha hinta kunnon paksusta sisustuskankaasta. Nyt palalaarin palanen kustansi 5,00€ metrin pätkänä. Ja tää oli jopa suoraan leikattua :)


Tässä nyt sitten kuva uudistuneesta tuolista. On se aika paljon alkuperäistä parempi. Lisäsin myös ohuen tyynyn pään kohdalle. Täyte vanhasta mutkalle menneestä Familonin tyynystä, tyynykangas jo aiemminmainittua lakanakangasta ja päällinen samaista Stocholmia. Tavoistani poiketen en tätä leikannut ihan reunasta, että sain kuvion sopivana kohtaan. Meni siis reilu 10 cm reunus hukkaan. Alkuperäisessä tuolinpäällisessä on vetoketjutaskut kaikille vaahtomuovipaloille, mutta tähän en niitä väkertänyt. Ylin ja alin sujahtaa helposti pois läppien takaa ja keskimmäiseen on nähtävä ratkomisen vaiva. Jos tarvitsee pestä, niin onhan hyvä syy suoristella tikkaukset samalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti