perjantai 26. heinäkuuta 2013

Lisää mummuja ja villikset

Lainaamoiden nb-pula on varmastikin loputon. Siivotessa vaatekaappia bongasin lyhyeksi pestyn Marimekon trikoopaidan. Pintakin on vähän nukkaantunutta. Ei raaski pois heittää, mutta ei sitä päälläkään tule pidettyä. Ihanan jouluiset sisävaipat syntyivät silppuamalla trikoo ja sisäpinnaksi vaalea fleecekangas. Kaavana käytin Mummut -kaavaa Kestovaippainfosta. Pari trikoosuikaletta jäi vielä, ja niistä saumuroin tunnistamattoman imukankaan kanssa imuja vaippoihin.


Jotenkin tekeminen oli vaikeaa. Toisesta purin ja korjasin etutarrran muistaaksnei kolmesti ja toisen kanss ataistelin kuminauhan kanssa. Ei se aina suju.. Kaikesta huolimatta nää on musta aika ihanat vaipat. Pirteät, iloiset ja jouluiset..

Extreme -osastolle pääsin merinovillaribneuloksen kanssa. En ollut ikinä aiemmin sormeillut moista, ja kaveri laittoi jämäpalansa Kestovaippayhdistyksen käyttöön. Mittailin aplaa, ja päätin tehdä niin pitkälahkeiset pöksyt kuin kankaasta saa. Vaippakäyttöön haaraan kerroksia 3, lahkeisiin 2. Tällä keinoin sain myös sisäpinnan saumattomaksi, ettei ne paina pikkuista. Kaavan olen kopsannut Kestovaippainfosta. Yläreunan vain saumuroin, sillä kääntämällä neulos olisi vain venynyt ja vaippaohousuja olisi ollut pakko käyttää vain tietyn päin. Nyt niitä voi periaatteessa pitää kummin päin vaan. Housut lähtivät jo matkaan kohti pesua ja lanoliinitusta.



Kuva on näköjään vähän pimeä (niinkuin ottajakin..) Väri on todellisuudessa sellainen kauniin joulunpunainen. Toivottavasti nämä palvelevat pikkuisia vaippapapeppuja :) Näitä voisin mieluusti ommella enemmänkin.

2 kommenttia:

  1. Hips, mulla olis lahjoittaa vihreää ja valkoista PUL-kangasta, jos lainaamoon tarttee lisää vaippoja... ;)

    VastaaPoista
  2. Lahjoitukset kelpaa kyllä. Yhteyttä voi ottaa yhteisojasen (at) kestovaippayhdistys.fi

    VastaaPoista