perjantai 19. heinäkuuta 2013

Sohvan päivitys

Meillä on ihana joskus Askosta ostettu rautasänky sohvana. Sopii tähän taloon kivasti, toimii varavuoteena ja on ihan siedettävä loikoa telkun ääressä. Tyynyjä se kaipaa originaalia (4 luttanaa) enemmän. Niimpä olen jossain vaiheessa ostanut (mikä lie mielenhäiriö..) Ikeasta Komisk -tyynyn siihen sohvalle. Ja se ei toimi. Pituutta on toista metriä, ja se on sellanen luun muotoinen. Jämäkkä, joka on plussaa. Niimpä tässä ompelu- ja sisustusinnossani päätin tehdä jotain myös sohvalle. Tästä siis johtuu taannoinen pikavierailu Ikean alelaarille.


Näistä siis lähdettiin liikkeelle. Ensin ajattelin, että Komisk muuttuu 2 pyöreäksi, napakaksi selkätyynyksi. Mutta sielläpä olikin sellaiset melkein pyöreät ommellut tyynyt jo olemassa, joten leikkasin vain keskiosan irti ja päällystin pääsyt uudestaan. Alelaarin ihanuus, jota en oikein osannut sijoittaa mihinkään, päätyi näihin. Kyseessä on Ikean Småbörre. Normaalihintana 3,99€/m, alelaarista 5€/2,45m. Pohjan tein hiukan veneen muotoisena, ja laitoin taranauhaa kiinnipysymistä varten. Pohjakappaleet tuin kohta jo kuuluisalla lakanakankaalla.

4 muuta tyynyä saivat hiukan erilaisia ilmeitä. Ensimmäisenä silppusin Britten Nummer -kankaan. Ihastuin siihen välittömästi kun bongasin sen alelaarista. Hinta pysyi lähes normaalina, pulitin 0,55 palasta 1€. Mutta eihän tuo kallista ole. Tuin kankaan lakanakankaalla jo siksikin, että muutoin tyynyjen raidat olisivat paistaneet läpi. Tein ihan normaalin tyynynpäällisen, käänsin varaa jokun 15-20 cm sisäpuolelle.  Loppupalaa en voinut hyljätä, joten tein siihen jo hyvin marinoituneesta hiekanvärisestä kankaasta reunakaistaleet. ja itseasiassa se tyyny on aikalailla mun suosikki :)

Toisena päätin silputa Åkerkulla -kankaan. Pidin jo alunperin kankaasta, mutta en ollut varma, sopiiko se kuitenkaan joukkoon. Kangasta oli yhteensä 0,85m hintaan 5€. Ei siis juurikaan alennusta normaalihintaan. Kangas on niin vahvaa, ettei lakanakangasta tällä kertaa tarvittu. Surattelin siis nopsaan tyynynpäällisen. Toisen tein aplikoimalla samaa kangasta salmiakin muotoon Emmie Rand -kankaan päälle. Tästä tyynystä en edelleenkään ole ihan varma, mutta köllötelköön nyt sohvalla. Emmie Rand kustansi 5€/1,45m. Eli ihan kiva alennus.

Kuvasta näkyy, miksi nuo tyynyt oli pakko uudistaa.. Aiemmin sohvalla oli beessi päiväpeitto. Siivotessa vaatekaappeja mies bongasi tekemäni päiväpeiton, joka näkyy kuvassa. Uudetkin tyynyt asettuvat mukavasti vanhaan päälliseen. Lisäksi sohvan ilme keveni ja raikastui, ja jotenkin miehen Fatboy -kopio mustana ei hallitse liikaa olohuoneessa. Toki sitä edesauttaa myös pojan tuolin uusi päällys.


Ihan oikealla näkyvään putkityynyyn on piilotettu sisälle varapeitto. Kivasti "katoavat" minimaalissa säilytystiloissa näin. Sohvan alla majailee 3 Samla sarjan sängynaluslaatikkoa, joihin on sijoiteltu varalakanoita, tyynyjä ja pojan vauva-aikaiset lakanat, peitto ja tyyny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti